Неверни данни за въздушната скорост на полета може да са причината

...
Неверни данни за въздушната скорост на полета може да са причината
Коментари Харесай

Определиха вероятната причина за самолетната катастрофа край Москва

Неверни данни за въздушната скорост на полета може да са повода за тежката самолетна злополука в Русия в неделя, при която починаха 71 души. Това оповестиха руски експерти от Междудържавния авиационен комитет (МАК) след прелиминарен разбор на информацията от бордовия самописец за параметрите на полета, оповестяват руски медии, представени от Българска телеграфна агенция.

Операторите на Ан-148 не се оплакват постоянно от проблеми със системата за установяване на скоростта, написа " Комерсант ". Но седмица преди нещастието са били регистрирани седем случая с " разминаващи се показания за скоростта " на " Суперджет-100 ", правили полети за компания " Аерофлот ", без съдбовни последствия.

Ето за какво се счита, че причина за злополуката на Ан-148, умъртвила 71 души, може да са станали погрешни данни за въздушната скорост, заради обледеняване на сензорите. 

Говорителката на федералното разследване Светлана Петренко съобщи, че ведомството ще ревизира и други версии с изключение на тази на МАК. При въздушни произшествия обаче следователите нормално одобряват окончателните заключения на техническата комисия, а в тази ситуация става дума за виновност на водачите, написа изданието.

Не е имало пожар на борда на разрушилия се аероплан. Той е експлодирал при удара със земята. Следователите не преглеждат като съществена версията за терористичен акт, само че авиационните специалисти не се отхвърлят от нея, прибавя " Новая газета ".

Руският аероплан е паднал 4 минути след политане

Датчик за скорост на самолета към този момент е бил апетитен измежду аргументите за катастрофа с Ан-148 - през март 2011 година, когато край Белгород в европейска Русия починаха 6 души, включително водачите от Мианма - евентуален покупател на машината.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР